Szívós Marci

Régóta igyekeztem figyelemmel kísérni pályafutását, már csak felmenői miatti tiszteletem okán is. Nagyapja, id. Szívós István kétszeres olimpiai bajnok, édesapja dr. Szívós Istvánnak pedig egyszer akasztották nyakába azt a legfényesebb érmet.

A legifjabb Szívós az Istvánok után Marciként vonult be a vízilabdázás fényes hazai történelmébe.

Marci 5

Szóval figyeltem pályafutását, de volt szerencsém többször látni Őt a medencén kívül is. Az egyik ilyen legjellemzőbb emlékem Róla, amikor nézőként vettünk részt mindketten a Komjáthyban egy bajnokin, s Marci látva egy mozgássérült fiú igyekezetét a mellékhelység felé, odalépett hozzá ismeretlenül is és segítette a srácot útján, majd megvárta és helyére kísérte a szemmel láthatóan megilletődött sport rajongót.

Más alkalommal beszélgetvén is kiderült, hogy végtelenül szerény, kedves ember. Amikor a vízilabdáról volt szó, mindig a társai kimagasló tudását említette első helyen.

SONY DSC

Pedig volt Ő az év játékosa, pont a vízilabdázók szavazatai alapján. Tiszteletre méltóak a mögötte álló statisztikai adatok is. 404 bajnoki mérkőzésen 751 gól, ami természetesen az óta is lépett előre nagyokat. A legértékesebb húsz hazai sportoló között is jegyzik, pedig valószínűleg a jövője legalább annyira bíztató, mint eddigi játékos pályafutása.

Gyakran váltott klubbot, mert a KSI-ben való indulás után rögtön vitte a Honvéd, majd következett egyetlen évre a külföldi „kiruccanás” a Pro Reccoban, aztán ismét a Honvéd, Szeged következett az Egerben való jelenlegi szereplésig.

 Közben azért 2003 óta a válogatottnak is tagja, méghozzá meghatározó egyénisége.

SONY DSC

Figyeltem, ahogy mérkőzéseken társai lesik minden szavát, bíztató mondatait, elfogadják szakmai meglátásait.

Erre mondják azt, hogy lehet tanulni minden sportágat, de akinek annyira a vérében van a játék, mint Marcinak, az igazi tehetség, s nem véletlenül vezéregyénisége csapatának.

Marci 1

 

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.