HUSZONÖT ÉVES MIRIGYEK

Kimondani is rettenetes!

Huszonöt éve kaptam fel a fejemet először, már csak a nevük hallatán. Micsoda? Kérdeztük mindazok, akik közel voltunk a zenei világhoz. Ez meg mi a fene, ilyen névvel kik indulnak a hazai mezőnyben? Aztán a sors úgy hozta, hogy rengeteg személyes élményben volt részem az Irigy Hónaljmiriggyel kapcsolatban. Rögtön, az első találkozás is maradandó lett. Egy bográcsos parti alkalmával voltunk először együtt, amikor Papp Feri, a másik hét fiú lelkes drukkolása közepette a piros arannyal való ízesítést úgy oldotta meg, hogy tubusostól, kupakostól szeletelte bele a rotyogó paprikás krumpliba az adalékot. Ezek őrültek, gondoltam már akkor is magamban.

 

Mirigy 9Mirigy 2

Ekkor még nem voltak országosan ismert sztárok, de aki beleszagolt abba a világba amit képviseltek és megismerte az első dalokat, sejthette, hogy nagyon meredeken felfelé ívelő pályát lát maga előtt. Aztán robbanásszerűen zajlottak az események. Jöttek, láttak, győztek. Nekem volt szerencsém több napot együtt tölteni velük, Sztárbarangoló műsoraim kapcsán. Úgy gondolom, igazi barátságról az elfoglaltságok miatt sem számolhat az ember, de hogy emberileg rettentően szimpatikus fickók mindannyian, az biztos. Nem is emlékszem, hol voltunk először együtt, de vidám nap volt, miközben a film elkészült. Szarvasra emlékszem igazán, ahol a leginkább megmaradt az a kép, amint Sipos Peti a pulykafeldolgozó üzemben tett látogatáson, fehér köpenyben egy, a sorról lekapott kolbásszal készített interjúkat mindenkivel, aki útjába került.

 

Mirigy 14Mirigy 11

 

 

Azt hittem, hogy a csúcs ezen a napon a kukorica zsákolást végző egységben következik be, amikor az üres zsákokat meglátva, a csapat eszelős zsákba futó versenyt rendezett. Pedig nem! A nap történetéhez tartozott, amikor az építőipari szponzor jóvoltából, ki kellett látogatnunk egy valós építkezésre. A srácok pillanatok alatt kikapták a dolgozók kezéből a szerszámokat és vakoltak, talicskázták egymást, a homokozóban átváltoztak óvodássá. Operatőrként a röhögéstől alig tudtam tartani a kamerát, s mindez nem megszervezetten, megírt forgatókönyv alapján zajlott, hanem csak úgy belülről, Mirigyes módon.

 

Mirigy 15Mirigy 20

 

Aztán Tiszafüreden és annak környékén, a Hortobágyon, szinte már természetes volt, hogy fordítva ültek fel a lóra, felnyergelték egymást és arról meséltek sétakocsikázás közben, hogy megbeszélték előző este a polgármesterrel, hogy itt ahol a puszta látható, mélygarázsok, plázák nőnek ki a szikes földből. Aztán Győző opera áriát énekelt egy halászladikban, miközben a többiek kavicsokkal bombázták a vizet. Szóval, ez sem volt egyszerű forgatás. Mégis, ami leginkább megmaradt bennem az, hogy mennyire emberiek, mennyire összetartó barátok, s ebből kezdtem rájönni, hogy mitől is működnek együtt nagyon magas szinten.

 

Mirigy 23Mirigy 28

 

 

Sipos Peti mondta:
-Ez nem végállomás csak egy ünnep, amit igyekszünk méltó módon megtartani december 18-án, a Papp László Arénában. Mindent el fogunk játszani, ami az utóbbi huszonöt évben a legnagyobb sikernek számított és természetesen helyet kapnak a legújabb „alkotások” is. Lesz igazi meglepetés is, de ezeket egyelőre nem lőjük le. Addig is számtalan koncerten, fesztiválon találkozhat velünk a közönség.
Tessék tehát figyelni nagyon, mert úgy gondolom, hogy a jegyek értékesítésének kezdetétől alig marad pár nap ahhoz, hogy ott legyünk az Irigy Hónaljmirigy év végi ünnepén.

 

Mirigy 39Mirigy 44

 

Kép és szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.