Rippel Ferenc a világhírű artista is rajthoz állt a Nemzeti Bor Maratonon

Közeledik az 1000 kilométerhez a világrekord kísérlet, négy napja futnak folyamatosan Magyarország borvidékein a sportemberek. Legutóbb Rippel Ferenc is teljesített egy szakaszt.

A Balaton déli partja után a nyugati, majd az északi part településein jártak a Nemzeti Bor Maraton futói. Ez idő alatt három borvidéket is érintettek a 22-ből, (Balaton-felvidéki, Badacsonyi, Balatonfüred-Csopaki). A nap első esős, szeles óráiban a Páka, Söjtör és Zalaegerszeg szakaszait teljesítették a futók, majd egy félmaratoni távval néztek szembe az Zalaszentgrótról Hévízre. Innen Keszthely és Balatongyörök következett. A következő megálló Hévíz volt, innen pedig egy hivatalos maratoni táv indult – már napsütéses időben –  Balatonfüredre. Végül Lovas és Szentantalfa jelölt ki egy-egy éjszaki futamot éjfélig.

A 11 szakasz rajtcél állomásai közül Balatonfüred volt a Nemzeti Bor Maraton kiemelt helyszíne. Itt a Tagore sétányon a városi zenekar és néptánc csoport bemutatkozásával, valamint Orbán napi programokkal és borverseny eredményhirdetéssel csatlakozott a Balatonfüred-Csopaki hegyközség a rendezvényhez.
Ezen a napon is sok, elsősorban általános és középiskolás csatlakozott a Nemzeti Bor Maraton világrekord kísérlete támogató futóinak sorába, ők a lakóhelyük közigazgatási határain belül  kísérték a szakaszok nevezőit és a települések delegáltjait. Az ő részvételükkel már közel  3000 ember vett részt a Nemzeti Bor Maraton eddigi 800 km-e teljesítésében.

Rippel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.