BUDAPEST LEGSZEBB FŐ-TERÉN

Ó 17

Ha semmi sem történne november utolsó hétvégéjén, Óbuda Fő-tere, akkor is az egyik legszebb közterülete lenne fővárosunknak. A kerület, már jó ideje rájött, hogy az adottságokat nyáron és télen is egyaránt tökéletesen ki tudja használni a lakókörzet népszerűsítése érdekében.

Ó 12Ó 13

Már vagy három hete, először a homokbuckák jelentek meg a macskaköveken. Aztán szorgos kezek terítették a jégpálya alapjait. Épültek a pavilonok, ahol a forralt bor, a kemencés lángos, kürtös kalács számára lett minden kialakítva.

Ó 14Ó 15

A hónap utolsó szombatján, aztán „eldördült a rajtpisztoly”. Bús Balázs polgármester varázsolt egyetlen gombnyomással olyan fényáradatot, amely ilyen pompájában, ez idáig talán soha nem volt látható. Az érkezőt már a Szentlélek téri buszmegálló csodálkozásra készteti. Majd minden fán csodás égő sorok invitálják a nézelődőt egyre beljebb. Szokás mondani, ékszerdoboz a tér. Most is az lett, de csillogó formáját mutatva az arra járóknak.

Ó 16Ó 17

Ó 5Ó 6Ó 11A fő attrakció természetesen az ingyenes jégpálya, amely egész nap várja a korcsolyázás szerelmeseit. A gasztronómia és a jég mellett, a hétvégék azok számára is hoznak Óbudára csodás előadókat, akik a kultúrára szomjaznak. A gyerek műsoroktól a népzenén keresztül a jazzig majd minden műfaj megfordul a színpadon.

Ó 9Az árusok kimondottan minőségi termékeket kínálnak a pavilonokban. Kapható itt ékszer, üveg varázslat és az alkalmazott művészet  teljes választéka. Az sem marad „szárazon” aki a pálinkákra esküszik, mert a Panyolai jóvoltából szinte minden gyümölcsből fogyasztható a nemes nedű. Forralt bor is megvásárolható az összes szegletében a térnek. Aki pedig megéhezett, válogathat az egyedi kemencés lángosból vagy a parázson készült kürtöskalácsból.

Ó 10Ó 1

Érdemes tehát eljönni Óbudára és nem csak „egy jó túrós csuszára”! Aki az első hétvégéről lemaradt volna, pótolhatja, akár minden nap a látogatást, s ha műsort is szeretne, akkor hétvégeken irány a Fő-tér!

Ó 7Ó 4

Ó 3Kép é szöveg: Koncz Dezső

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.